Erste Bank: a hitel és a gazdasági növekedés együtt jár

A hitel és a gazdasági növekedés mindig együtt jár, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében jelentősen növekedtek a kisvállalkozások az elmúlt egy évben az Erste Bank tapasztalatai szerint, a hitelszerződések összegének növekedése az országos átlag feletti, ami kiemelkedő gazdasági teljesítményre utal – mondta pénteken Erdei Zsuzsa, az Erste Bank kisvállalkozási területének vezetője a pénzintézet miskolci fiókjában tartott sajtótájékoztatón.

A hitelfelvételek tavalyi, dinamikus növekedése Erdei Zsuzsa szerint arra utal, hogy a gazdaság fellendülésével párhuzamosan a kisvállalkozások is gyors növekedésbe kezdtek, különösen igaz ez Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ahol a kisvállalkozások hitelfelvétele az elmúlt egy évben az országos átlagban mért 8 százaléknál is jóval gyorsabban, 39 százalékkal növekedett.
A folyószámlahitelek szerződött összege Borsodban 128 százalékkal nőtt, ami jelentősen meghaladja az országos átlagot. Ez a megye gazdasági teljesítményének felzárkózását mutatja.

A cégeknek, legyenek azok kicsik, közepesek, vagy nagyok, segíteni kell a hitelezésben, a bank erre képes, és felelős.
Hozzátette: a korábbi pénzügyi válság megmutatta, hogy a családi kisvállalkozások pénzügyileg ugyan sérülékenynek látszanak, de az erős személyes motivációnak köszönhetően még rossz helyzetben is küzdenek azért, hogy egyenesbe kerüljenek, és rendben visszafizessék a hiteleiket.
Az Erste Bank a sajtótájékoztatót követően elismerő oklevelet adott át három olyan társaságnak, amelyek már több mint tíz éve veszik igénybe a pénzintézettől a Széchenyi kártya folyószámlahitelt.(MTI)

Scroll To Top