Egyre kockázatvállalóbb a befektetési ingatlanpiac

Markáns növekedést mutatott az év első negyedében a befektetési ingatlanok piaca a világban, az előzetes számok szerint globálisan 94 milliárd dollár értékben cseréltek gazdát a különböző ingatlantípusok, ami 8 százalékkal múlja felül a tavalyi év hasonló időszakát – közölte az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. és a Jones Lang LaSalle ingatlan-tanácsadó, az MTI-hez eljuttatott nemzetközi körképében.

A bővülés többek között azzal is magyarázható – az egyébként hagyományosan csendesebbnek mondható időszakban -, hogy a befektetők mind vonzóbbnak tartják a pénzpiacon elérhetőnél kedvezőbb hozamokkal kecsegtető ingatlanpiacot – idézi a közlemény Tóth Balázst, az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő vezérigazgatóját.
Az elmúlt években alacsonyabb aktivitású piacra láthatóan visszatért a bizalom, a legnagyobb bővülés Nyugat-Európában – azon belül is Németországban – Japánban, valamint az Egyesült Államokban tapasztalható. A mai becslések szerint akár az 500 milliárd dollárt is elérheti a befektetések értéke az év végére, ami nagyjából 10 százalékos növekedésnek felelne meg.
A konkrét piacok teljesítményéről elmondható, hogy a nagyobb, egyébként is aktívabb területeken növekedtek az eladások, nagyon népszerűek a prémium kategóriába tartozó ingatlanok, így Nyugat-Európában többek között Párizs és München irodapiaca lendült fel igazán.
Magyarországon is léteznek olyan befektetési termékek, amelyek elérést biztosítanak a kedvező jövőképpel bíró globális ingatlanbefektetési piachoz, így a bővülésből a hazai befektetők is profitálhatnak, meglovagolva a kedvező tendenciákat – hívják fel a figyelmet a körkép készítői. (MTI)

Scroll To Top