Devizahitelek – LMP: tájékoztasson a kormány a tisztességtelen devizahitel-szerződések törlesztéséről! - Gazdasagportal.hu

Devizahitelek – LMP: tájékoztasson a kormány a tisztességtelen devizahitel-szerződések törlesztéséről!

Az LMP választ és világos útmutatást követel az igazságügyi minisztertől arról, hogy a már jogerősen tisztességtelennek bizonyult devizahitelek törlesztőrészleteit a bírósági döntés után fizetni kell-e.

Schiffer András, az LMP társelnöke szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, bár több esetben már megszületett a jogerős ítélet, az adósoknak mégis hónapokat kell várnia arra, hogy “fellélegezhessenek”. A párt tájékoztatást kér arról, hogy a tisztességtelennek bizonyult devizahitelek miatt bajba került adósoknak miért kell várni a bankelszámoltatási törvényben “nagyvonalúan meghatározott” februári határidőig.
Az LMP továbbra is azt várja, hogy számoljanak el azzal is, hogy az Orbán-kormány négy és fél éves késedelme a forintárfolyam elszabadulásával karöltve milyen károkat okozott a családoknak, valamint milyen további károkat okoz az érintettek törlesztőrészleteinek változatlanul hagyása.(MTI)

Scroll To Top