Csökkent a Praktiker árbevétele az első negyedévben

Csökkent az első negyedévben a Praktiker barkácsáruházlánc árbevétele, az erre az időszakra szezonálisan jellemző működési vesztesége pedig nőtt – közölte a vállalat csütörtökön az MTI-vel.

A Praktiker AG árbevétele 570,1 millió euró volt a januártól márciusig tartó időszakban, 10,4 százalékkal kevesebb mint egy évvel korábban. A társaság működési vesztesége (EBITA) 91,7 millió euróra nőtt az előző évi 59,1 millió euróról. A nettó veszteség 63,8 százalékkal 117,9 millió euróra emelkedett.
Armin Burger, a Praktiker vezérigazgatója a kedvezőtlen eredményeket elsősorban a havas és hideg időjárással magyarázta, ami megtörte az előző negyedévek fellendülését. Az árbevétel az év első két hónapjában megegyezett az előző évivel, de márciusban, az elhúzódó tél miatt az árbevétel csupán a 2012. márciusi szint 80 százalékát érte el – tájékoztatott a vállalat.
A német értékesítés 9,9 százalékkal 457,7 millió euróra csökkent. Az átalakítás alatt álló luxemburgi és törökországi üzletágak értékesítése nélkül számolt, Németországon kívüli árbevétel 12,5 százalékkal 112,4 millió euróra csökkent.
A Praktiker 414 üzletet tartott számon az első negyedév végén, kevesebbet az egy évvel korábbi 427-nél. A magyarországi üzletek száma ugyanezen időszakban 19-ről 21-re nőtt. (MTI)

Scroll To Top