Brókerbotrány – Több befektető téves helyre küldte kártalanítási igényét

Több befektető a hitelezői igénybejelentésre rendszeresített nyomtatványon a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja (QKKA) részére küldte be azt az igénybejelentését, amelyet a Quaestor Értékpapír Zrt. felszámolójának, a Pénzügyi Stabilitási Felszámoló Nonprofit Kft.-nek kellett volna eljuttatnia – tájékoztatta a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja kedden az MTI-t.

Ha rossz helyre érkezik a bejelentés, akkor azt nem tudják elbírálni – írták.
A közleményben a kárrendezési alap felhívta a figyelmet, hogy a Quaestor kötvényesek két, egymástól teljesen elkülönülő eljárásban ismételten benyújthatják AZ igényeket, mindkét eljárásban az arra rendszeresített formanyomtatvány felhasználásával.
A QKKA részére június 5-ig a Befektető-védelmi Alap (Beva) honlapjáról letölthető és a kijelölt 26 kormányablaknál elérhető, “Kérelem a Quaestor kötvények kibocsátásából és értékesítéséből eredő követelések alapján” elnevezésű nyomtatvány felhasználásával jelenthetik be igényeiket a károsultak. Ezen a nyomtatványon kizárólag a Quaestor kötvényeken alapuló kárigény jelenthető be, az alap legfeljebb 30 millió forint összeghatárig állapíthat meg kifizetést.
Azoknak, akik a felszámolási eljárásban érvényesítenék követelésüket, a Quaestor Értékpapír Zrt. felszámolójához, a Pénzügyi Stabilitási Felszámoló Nonprofit Kft.-hez kell a hitelezői igényt bejelenteniük június 1-ig a felszámoló honlapján megtalálható nyomtatvány felhasználásával – közölték.
(MTI)

Scroll To Top