Bostoni robbantás – Obama: visszautasítjuk, hogy terrorizáljanak bennünket

Az amerikaiak elutasítják, hogy terrorizálják őket, ezért az erőszak hívei nem kerekedhetnek felül, bármit akarjanak is elérni – jelentette ki pénteken, a bostoni merénylet életben maradt gyanúsítottjának elfogását követően Barack Obama amerikai elnök.

„Azért vallottak kudarcot, mert elutasítjuk, hogy terrorizáljanak bennünket” – hangoztatta az elnök az elkövetőkre utalva.
Obama rámutatott: most azt kell kideríteni, hogy miért követett el merényletet két olyan fiatalember, aki az Egyesült Államokban nőtt fel, és hogy a támadás kitervelésében és végrehajtásában voltak-e támogatóik. Bejelentette, hogy ezen feladatok végrehajtására utasította az FBI-t, a belbiztonsági minisztériumot és a hírszerzést.
Az elnök gratulált a hatóságoknak az összehangolt együttműködéshez és emlékezett rá, hogy ehhez minden szükséges szövetséges támogatást megadott. Obama egyúttal kitért a héten a texasi Westben bekövetkezett műtrágyagyár-robbantásra, amelynek következtében több mint egy tucatnyian meghaltak és mintegy 60 embernek nyoma veszett.
Barack Obama kijelentette, hogy szövetségi támogatást fog nyújtani a Boston által elhomályosított texasi tragédia következményeinek felszámolásához. (MTI)

Scroll To Top