Befejeződött a Motorola Mobility megvásárlása

A Lenovo és a Google bejelentette, hogy lezárult a Motorola Mobility akvizíciója – szerepel a Lenovónak az MTI-hez csütörtökön eljutatott közleményében.

A Lenovo teljes tulajdonú leányvállalatként fogja működtetni a Motorolát, amelynek székhelye Chicagóban marad. A Motorola világszerte 3500 munkavállalót foglalkoztat.
A Lenovo várakozásai szerint a Motorola márka, a Motorola okostelefon portfóliója, és a tervezett Motorola termékek akvizíciója a világ harmadik legnagyobb okostelefon-gyártójává teszi a Lenovót.
Liu Jun, a Lenovo Mobile Business Group elnöke szerint várhatóan több mint 100 millió mobileszközt (okostelefonokat és táblagépeket) adnak el idén, kihasználva a Lenovo vezető piaci pozícióját Kínában, és a Motorola erős jelenlétét a fejlett országokban, köztük az Egyesült Államokban.
A Lenovo nagyjából 2,91 milliárd dollárért veszi meg a Motorolát. A vételárból 660 millió dollárt készpénzzel fizettek ki, és 750 millió dollár összértékű Lenovo részvényt adtak át Google-nak. A fennmaradó 1,5 milliárd dollárt hároméves kötelezvény formájában fizeti meg a Lenovo.(MTI)

 

 

 

Scroll To Top