Beutazási tilalom – Pester Lloyd: soha nem közöltünk a kiutazási botrányban kitiltottak névsorát

A Pester Lloyd német nyelvű internetes lap szerint ők nem közölték az amerikai kitiltási ügyben érintettek névsorát, csak az addig a magyar sajtóban felmerült neveket ismételték meg.

A lap angol nyelvű, MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: az általuk megemlített neveket napilapokból, a Napi Gazdaságból, illertve a 444.hu hírportálról szedték össze, és szerdai cikkük tartalmazta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium cáfolatát is.
A Pester Lloyd nem sértett törvényt – hangsúlyozták, hozzátéve: nem az ő felelősségük, ha egy sajtóorgánum hivatalos listaként veszi át az ő írásukat.
A lap szerint nyilvánvaló, hogy egyes körök megpróbálják kriminalizálni az “közlőket” és azok forrásait, de minden, a sajtószabadság korlátozására vonatkozó törekvésre nyilvánosan válaszolnak majd.
A DK szóvivője Gréczy Zsolt szerdán sajtótájékoztatón közölte, hogy a párt írásbeli kérdéssel fordul a miniszterelnökhöz, azt tudakolva, hogy pontos-e a Pester Lloydban megjelent lista az Amerikai Egyesült Államok területéről kitiltott magyarokról.(MTI)

 

 

 

Scroll To Top