Az MNB utóvizsgálatot folytat a Lombard Lízingnél a forintalapú casco díjak devizában történt felszámítása miatt

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) utóvizsgálat keretében ellenőrzi, hogy a Lombard Lízing Zrt. teljesítette-e korábbi felügyeleti határozatát a forintalapú casco díjak jogsértően devizában történt felszámítása ügyében – válaszolta Binder István, az MNB felügyeleti szóvivője az MTI-nek.

A Lombard Lízing korábban úgy adott lízingbe autókat deviza alapú ügyletek keretében, hogy a beépített forintalapú casco-elszámolásokat is devizában fizettette be a kocsikat lízingbe vevőkkel.
A Lombard Lízing a beépített casco-elszámolásokkal kapcsolatban az MTI megkeresésére azt közölte, hogy “Az IC elszámolásokat nem a deviza elszámolással együtt, hanem utána küldjük ki. Éppen azért, hogy ne csússzunk össze a törvényi elszámolással, határidő hosszabbítás iránti kérelmet adtunk be az MNB-nek.”
Az MNB felügyeleti szóvivője az üggyel kapcsolatban elmondta: a jegybank azt ellenőrzi, hogy a Fővárosi Törvényszéknek még ez év február 3-án kihirdetett jogerős ítélete nyomán az MNB által meghatározott határidőig, vagyis az írásba foglalt ítélet kézhezvételétől számított 60 napon belül a Lombard Lízing Zrt. visszafizette-e az érintett fogyasztóknak a jogsértően rájuk terhelt árfolyam-különbözetet.
Binder István közölte: a jegybank vizsgálatának eredményéről, és – amennyiben szükséges – ennek kapcsán meghozott intézkedéseiről az MNB tájékoztatni fogja a nyilvánosságot.(MTI)

Scroll To Top