Az elemzők 68 milliárd forint adózott eredményt várnak az OTP-től az első negyedévben

A bank által készített elemzői konszenzus szerint az OTP Bank Nyrt. első negyedéves konszolidált korrigált adózott nyeresége az idén 68 milliárd forint lesz, 36 százalékkal kevesebb az előző negyedévinél és 25 százalékkal kisebb az egy évvel korábbinál – közölte az OTP szerdán az MTI-vel.

Az OTP csoport nemzetközi könyvviteli szabványok szerint (IFRS) készített első negyedéves kimutatását pénteken teszi közzé.
A korrekció nélküli negyedéves profitra a 14 elemző előrejelzése alapján számított konszenzus 32 milliárd forint, 68 százalékkal kevesebb az előző negyedévi és 55 százalékkal az egy évvel korábbinál.
Az elemzők úgy számoltak, hogy a hiteltörlesztési moratórium miatti veszteség 18,748 milliárd forintot tesz ki a negyedévben, a pénzügyi szervezetek különadója pedig 16,148 milliárd forinttal csökkenti az OTP csoport eredményét. A bankcsoport bevételeit a negyedévben 289 milliárd forintra becsülik, ami 5 százalékkal kevesebb az előző negyedévinél, viszont 21 százalékkal meghaladja az egy évvel korábbit.
A működési költségeknél 156 milliárd forint a várakozás, ez az előző negyédévhez képest 5 százalékos csökkenés, az egy évvel korábbihoz képest pedig 19 százalékos emelkedés.
Az OTP részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium szekciójában kereskednek. A papír szerdán 0,22 százalékos drágulással 9275 forinton zárt, az elmúlt egy évben legalacsonyabb ára 7865 forint, a legmagasabb 15 850 forint volt.(MTI)

Scroll To Top