A technikai kép szerint a forint gyengülni fog rövid távon - Gazdasagportal.hu

A technikai kép szerint a forint gyengülni fog rövid távon

forint1A pénteki S&P döntés értelmében, hazánk BBB- adósbesorolása meg lett erősítve stabil kilátással. A forintot nem hatotta meg az esemény, de a technikai kép szerint inkább gyengülni fog a hazai eszköz – véli Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője.

A S&P hitelminősítő szerint idén 3% körüli, a következő három évben pedig 2,5% körüli gazdasági növekedést vár. Az államadósság 2020-ig a GDP 65%-ára csökkenhet, amennyiben ez a folyamat gyorsabb lesz, újabb felminősítés várható.

Holnap délután az MNB ülésére figyelünk: mivel a decemberi intézkedéseket majd csak márciusban értékelik, valószínű “pro-forma ülés” lesz a holnapi. A döntéshozók kommunikációja azonban már most változhat. Várakozásunk szerint márciusban az irányadó három hónapos betéti eszköz felső limitjét további 100-150 milliárd forinttal (600-650 milliárd forintra) csökkenti a jegybank a második negyedévre vonatkozóan.

ű

A forint nem reagált érdemben a hírekre, azonban a technikai kép alapján a hazai fizetőeszköz gyengülésére számítunk rövid távon.

Az euró-forint árfolyama egy fontos emelkedő trendvonalról fordult az elmúlt napokban, mely fontos támaszt jelent továbbra is, 307,50 közelében. A következő fontos ellenállási szint a pirossal jelzett csökkenő trendvonal, illetve a 30 napos mozgóátlag 308,80-nál, szignifikáns áttörés esetén 310-ig nincs akadály az emelkedésben.

A dollár-forint grafikonja is emelkedésre utal, a 292,50-nél húzódó ellenállási szint áttörése esetén komoly tér nyílhat felfelé, ráadásul egy fordított fej és vállak alakzat is látható, melynek a nyakvonala a jelzett szintnél húzódik, az alakzati célárfolyam kitörés esetén 298-ra mutatna.

Forrás: GazdaságTV.hu

Scroll To Top