A Jobbik mentesítené az iparűzési alól a háziorvosokat

A Jobbik azt javasolja, hogy a háziorvosoknak, házi gyermekorvosoknak és az alapellátásban dolgozó fogorvosoknak ne kelljen helyi iparűzési adót fizetniük.

Lukács László György, a párt országgyűlési képviselője keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: a parlamentnek benyújtott indítványa mögött szakmai akarat van, a cél pedig a finanszírozásban hátrányosan érintett háziorvosok segítése.
Az ellenzéki politikus üdvözölte, hogy a kormány extra pénzeket szán az alapellátás megerősítésére, azonban szerinte ezt “meg lehetne fejelni” a helyi adókról szóló törvény módosításával.
A Jobbik számításai szerint a mentesség 1 milliárd forintot hagyna az érintetteknél. Ez szerintük nem jelentős kiesés, de alkalmas lehet a humánerőforrás gondok megoldására, eszközbeszerzésre, a várók felújítására.
Lukács László György egy életpályamodell elindítását is sürgette, jelezve, hogy az tisztábbá tenné a fizetések helyeztét és megakadályozná az elvándorlást.
Szólt arról is, hogy több forrást kell bevonni az egészségügyi ingatlanok fejlesztésébe. “A fűtött talajú focipályák helyett sokkal szívesebben látnánk fűtött kórtermeket, ahol sokkal gyorsabban lábadoznának a betegek, ellentétben a focipályákon lassan tébláboló focistákkal” – fogalmazott.(MTI)

Scroll To Top