Vihar – Több mint négyszáz fogyasztónál még mindig nincs áram Fejér megyében

Fejér megye 12 településén van még áramkimaradás a kisfeszültségű hálózatokban a szerda délutáni vihar miatt, ez 431 fogyasztót érint csütörtök reggel – közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Szabó-Bisztricz Anett elmondta, a szolgáltató folyamatosan dolgozik a hibák kijavításán. Emlékeztetett arra, hogy szerda este Fejér megye 16 településén volt zavar az áramellátásban, és 7815 fogyasztási helyen szünetelt az áramszolgáltatás.
Tájékoztatása szerint szerda éjfélig több mint 250 bejelentés érkezett ügyeletükre, többségükben Székesfehérvárról és a Velencei-tó déli partjáról, de több káresetet jeleztek Magyaralmásról, Sárkeresztesről, Zámolyról, valamint Iszkaszentgyörgy és Isztimér környékéről.
Válon körülbelül ötven épület teteje rongálódott meg, senki sem sérült meg. Isztiméren egy ház tetőszerkezetének a felét letépte a szél, az épület egyik tűzfala teljesen, a másik részben kidőlt. Pázmándon egy lakóházban is jelentős károkat okozott a vihar, a négy lakó az éjszakát a helyi művelődési házban töltötte.(MTI)

Scroll To Top