Vége: búcsút mondhatunk a lakástakarékok után járó állami támogatásnak - Gazdasagportal.hu

Vége: búcsút mondhatunk a lakástakarékok után járó állami támogatásnak

Tegnap benyújtották, ma megszavazta az Országgyűlés a 30 százalékos állami támogatás megvonását a lakástakarékpénztáraktól. Az 1996 óta működő konstrukció így a legnagyobb előnyét veszítette el.

Az Országgyűlés kedden megszavazta Bánki Erik, a Gazdasági Bizottság fideszes elnökének egy nappal korábban benyújtott törvénymódosító indítványát, amely megvonja az állami támogatást a lakástakarékpénztáraknál gyűjtött megtakarítások után. Az állami támogatás nélkül a jelenlegi feltételek mellett a lakástakarék nem hatékony termék lakáscélokra.

Ahogy azt már korábban a Bank360 is jelezte, akár már ma aláírhatja Áder János köztársasági elnök az új törvényt, amely az azt követő napon lép hatályba.

Nem maradt sok idő

A szakportál információi szerint folyamatosan érkeznek az újabb és újabb ügyfelek a pénztárakhoz, hogy még az utolsó pillanatban biztosítsák maguknak az akár 720 000 forintnyi állami támogatást egy 10 éves futamidejű konstrukcióval, mindössze havi maximum 20 000 forint megtakarításával.

A Bank360 szerint is gyorsan kell cselekednie most annak, aki szeretné magának a 30 százalékos állami támogatást, és még a mai napon alá kell írnia az ajánlattevő nyilatkozatot, amelyen dátum és aláírás is szerepel.

A lakástakarék-szerződéskötés ugyanis lényegében két részből, az ajánlattételből és az ajánlat elfogadásából áll, amelyek két külön időpontban történnek. A jelenlegi módosítási javaslat nem tér ki arra, hogy melyik dátumot veszik majd figyelembe. Ha tehát az ajánlattétel megtörténik a törvény hatályba lépéséig, van esély az állami támogatásra.

A Bank360 ezért arra buzdít mindenkit, aki az állami támogatással kiegészített megtakarítással számolt, hogy még a mai napon tegye meg a szükséges lépéseket a szerződés megkötéséhez. Ebben a Bank360 lakástakarék kalkulátora és szakemberei még a mai napon segítenek, a szakportál jóvoltából továbbá wellness- és Erzsébet-utalvánnyal ünnepelhetjük az időben történő sikeres szerződéskötést.

Mi lesz azokkal, akik lakásra tennének félre?

A lakosság számára mindenképp hátrányos az állami támogatás megvonása a lakástakarékokból. A Bank360 ügyfelei közül a kispénzűek számára jelentett kiemelkedő megtakarításai lehetőséget a lakástakarék, amelyet lakásfelújításra vagy lakáshitel törlesztésére is használhattunk.

A szakportál javaslata szerint most, az utolsó pillanatokban érdemes akár 10 éves futamidőt vállalni a 30 százalékos állami támogatásért, így biztosítva az akár 720 000 forintos támogatást.

 

 


A Bank360 Zrt.-ről

A Bank360 közel három éve segíti a lakosságot abban, hogy pénzügyi döntéseikkel teljesen elégedettek legyenek hosszú távon is. A szakportál kalkulátoraival a legfontosabb banki termékeket hasonlíthatjuk össze, az oldalon megjelenő elemzések és bejegyzések pedig a tájékozódást segítik a pénzügyek világában, segítve a tudatos és megfelelő döntést az adott anyagi helyzetben.

 

Scroll To Top