Vasárnapi pihenőnap – KDNP: riogatás volt a kereskedelmi dolgozók elbocsátása

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint bebizonyosodott, hogy valótlanság és riogatás volt, miszerint a vasárnapi zárva tartás miatt kereskedelmi dolgozókat kellett volna elbocsátani.

A kisebbik kormánypárt ezt hétfőn közölte az MTI-vel, utalva a Munkástanácsok nyilatkozatára, és arra, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium legfrissebb adatai a kiskereskedelmi forgalom növekedését mutatják.
A KDNP szerint bebizonyosodott, hogy alaptalan hazugság Dávid Ferenc (VOSZ) és Gaskó István (Liga Szakszervezet) politikai célzatú hisztériakeltése az elbocsátásokról és a forgalom jelentős visszaeséséről. A “multinacionális érdekeket kiszolgáló kórus” korábban ötvenezer kereskedelmi dolgozó elbocsátásáról és gazdasági visszaesésről beszélt, a szabad vasárnap bevezetése óta kiderült, emiatt senkit nem bocsátottak el, sőt, a forgalom jelentősen nőtt.
Ellentmondásos, hogy miközben az egész világon a legrégebbi szociáldemokrata követelések közé tartozik a szabad vasárnap, hazánkban éppen bizonyos szocialisták és egyes szakszervezetek támadják a KDNP által kezdeményezett szabad vasárnap intézményét – mutatott rá a kisebbik kormánypárt.
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) belgazdaságért felelős helyettes államtitkára egy konferencián pénteken Budapesten mondta, nőtt a kiskereskedelmi forgalom a boltok vasárnapi zárva tartásának márciusi bevezetése után, elsősorban a szombati és a hétfői eladási adatok mutatnak jelentős növekedést. Lenner Áron Márk hozzátette: arra számítanak, hogy ez továbbra is fennmarad, az adatokat folyamatosan elemzik, nyomon követik.(MTI)

Scroll To Top