Városfejlesztési stratégia: zöld város lehet Salgótarján - Gazdasagportal.hu

Városfejlesztési stratégia: zöld város lehet Salgótarján

A barnamezős területek rehabilitálásával, zöldmezős beruházásokkal, a közlekedés fejlesztésével és a lakótelepek energetikai megújításával 2030-ra vonzó zöld város lehet Salgótarján – állapítja meg a 2014-2020-re vonatkozó integrált városfejlesztési stratégia.

A stratégiával kapcsolatban, amelyet a Salgótarjáni Városfejlesztés Kft. készíttetett a nógrádi megyeszékhely beruházásaihoz, Telekné Dézsi Piroska, a társaság ügyvezetője az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben azt írta: a koncepció célja az erőforrások kiaknázása, a helyi vállalkozások erősítése és a jövőbeni, munkahelyteremtő külföldi tőkebefektetések feltételeinek megteremtése.
Salgótarján településfejlesztési koncepciójának és integrált településfejlesztési stratégájának elkészítésére uniós pályázaton nyertek mintegy 40 millió forintot, a tervezésre több mint egy évet fordítottak, a projekt kedden zárult.
A salgótarjáni gazdaságfejlesztés és befektetésösztönzés alapvető célja az elvándorlás lassítása, majd megállítása, új munkahelyek teremtése, valamint a városról kialakult kedvezőtlen kép megváltoztatása. Ehhez szükség van a szociális problémák és a szegregáció kezelésére is – olvasható a közleményben.(MTI)

Scroll To Top