Ukrán válság – Ukrán tanácsadó: Putyin egy új Hitler, Európának le kell állítania a gázvásárlást

Vlagyimir Putyin orosz elnök személyében egy új Adolf Hitler jelent meg – figyelmeztette a Nyugatot keddi tévényilatkozatában az ukrán belügyminiszter tanácsadója, s úgy vélekedett, hogy az ukrajnai fegyveres konfliktusba beavatkozó Oroszország ellen az lehet az egyetlen hatékony szankció, ha Európa leállítja az orosz olaj- és gáz vásárlását.

Anton Herascsenko a TSN.ua hírportállal (az ukrán 1+1 tévécsatorna portálja) folytatott konferenciabeszélgetésben – nyilvánvalóan Putyinra utalva – azt mondta, talány számára, miért igyekeznek szemet hunyni az európai országok és az Egyesült Államok afelett, hogy megjelent egy új Adolf Hitler, aki háborút folytat a szabad és független Ukrajna ellen.
Herascsenko szavai szerint ez az új Hitler ukrán embereket öl, és megölte a malajziai légitársaság közel háromszáz utasát is.
A Malaysia Airlines Boeing 777-es utasszállító gépe július 17-én zuhant le Donyeck megye egyik, oroszbarát szakadárok által ellenőrzött részén. Feltételezések szerint szakadárok lőtték le egy orosz légvédelmi fegyverrel, s a gépen tartózkodó 298 ember közül senki sem élte túl a katasztrófát. A szakadárok tagadják, hogy közük lenne a történtekhez.
Herscsenko azt mondta, furcsának találja, hogy ezek után Oroszországot miért nem nyilvánítják a terrorizmussal kapcsolatban álló országnak.
“Azt gondolom, hogy a válasz egyszerű: a világ nem áll készen arra, hogy katonákat adjon, akik segíthetnének nekünk megvédeni az országunkat, de még arra sem hajlandó, hogy valóban hatékony büntetőintézkedéseket vezessen be Oroszországgal szemben” – hangsúlyozta az ukrán belügyminiszter tanácsadója.
Véleménye szerint az egyetlen hatékony, Putyin megállítására alkalmas szankció Oroszországgal szemben az lehetne, ha leállítanák az orosz energiahordozók vásárlását. Herascsenko hozzátette: minden nap, amikor Európa országai “milliárdokat fizetve” olajat és gázt vesznek Oroszországtól, Moszkva ukránok elleni háborúját szponzorálják.
http://www.unian.net/politics/958451-stranyi-evropyi-sponsiruyut-voynu-protiv-ukraintsev-kogda-pokupayut-neft-i-gaz-u-rf-sovetnik-avakova.html

Scroll To Top