Ukrán válság – Ukrajnában drámai a helyzet

Az ukrán válság aktuális eseményei kapcsán  az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke úgy fogalmazott, hogy drámai a helyzet. Molnár Zsolt azt követően nyilatkozott kedden újságíróknak, hogy a testületet többek között a rendőri, külügyi és titkosszolgálati szervek képviselői tájékoztatták az ukrán válság aktuális eseményeiről.

Molnár Zsolt azt mondta: Krím elszakadása már „de facto” bekövetkezett. Mint mondta, egyes információk szerint reális veszélye van a külső beavatkozásnak.
Elhangzott, hogy Ukrajna keleti részén is feszült a helyzet. Kárpátalján pedig olyan hírek terjednek, hogy mozgósításra kerülhet sor, ami adott esetben a magyarságot is érintheti. Nagyon résen kell lennie a magyar diplomáciának és a szolgálatoknak – hangsúlyozta a szocialista politikus.
Molnár Zsolt arra is kitért: sajnálja, hogy a nemzetbiztonsági bizottságba az elmúlt hetekben beszivárgott a pártpolitika. Ugyanakkor hozzátette, az ukrajnai válságot sikerült kivonni a kampányból és nemzetstratégiai kérdésként kezeli a bizottság.
Németh Szilárd, a bizottság fideszes alelnöke azt mondta: fontos, hogy a kárpátaljai magyar közösség biztonságban legyen. Hozzátette: mindenki, akinek ebben feladata van, teszi a dolgát.(MTI)

Scroll To Top