Ukrán válság – Parragh: súlyos következményei lehetnek az Oroszország elleni szankcióknak

Parragh László szerint súlyos következményei lehetnek az Oroszország elleni európai uniós szankcióknak, amelyek az európai gazdaságnak is jelentős kárt okozhatnak, és következményeik hosszú évekig meghatározhatják Európa fejlődését.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke az M1 kedd esti Híradójában úgy vélte, nem véletlen, hogy a gazdasági szereplők többsége ellenzi a szankciókat.
Parragh László szerint naivság azt hinni, hogy miközben az orosz gazdaság sérül, az európai nem, hiszen a két gazdaság egymásra utalt.
A kamara elnöke hangsúlyozta azt is: nem mindegy, hogy ki fizeti a szankciók hatásának költségeit, kit sújtanak legjobban a károk, és figyelmeztetett Magyarország kitettségére is.
Diplomáciai források szerint előzetes megállapodás született kedden az Európai Unió tagállamainak nagykövetei között az Oroszországgal szemben bevezetendő széles körű gazdasági szankciókról.
Az Európai Unió külügyminiszterei a múlt héten határoztak arról, hogy elő kell készíteni olyan büntetőintézkedéseket, amelyekkel korlátozható Oroszország hozzáférése a tőkepiacokhoz, a védelmi szektor termékeihez, valamint az úgynevezett kettős felhasználású termékekhez, amelyeket katonai, rendészeti és polgári célokra is lehet használni, továbbá az úgynevezett érzékeny termékekhez, beleértve az energiaszektorban használatos technológiákat is.(MTI)

Scroll To Top