Ukrán válság – Oroszbarát erők: nem reális Luhanszk megye határának megváltoztatása

Nincs realitása annak, hogy megváltoztassák a kelet-ukrajnai Luhanszk megye határát – jelentette ki Andrej Purgin, az önhatalmúlag kikiáltott Donyecki Népköztársaság első miniszterelnök-helyettese.

A politikus a RIA Novosztyi orosz hírügynökségnek nyilatkozott kedden arról a határozattervezetről, amelyet előzőleg Petro Porosenko ukrán elnök javasolt elfogadásra a parlamentnek, Hennyagyij Moszkal, Luhanszk megye állami közigazgatási vezetőjének előterjesztése alapján. A határozattervezet Luhanszk megye határának megváltoztatásáról és a rend megteremtéséről szól a régióban.
Ruszlan Knyazevics, az államfő parlamenti megbízottja kifejtette: a területek irányításához és életképességéhez szükség van arra, hogy megváltoztassák Luhanszk megye jelenlegi határát, és egyesítsék azokkal a területekkel, amelyek a kijevi hatóságok ellenőrzése alatt állnak.
Andrej Purgin ezzel kapcsolatban kijelentette: „Ezek a külső szemlélőnek szánt jogi játszmák. A kijevi hatóságok a törvényekkel, szabályozásokkal és politikai játékaikkal csupán a homokba dugják a fejüket. Ennek kevés köze van a valósághoz” – tette hozzá.
„Olyan törvényeket fogadhatnak el, amilyet akarnak, egyesíthetik (a kelet-ukrajnai) Dnyipropetrovszk megmaradt részeit, megyei központtá nyilváníthatják Mariupolt. A gyakorlatban azonban semmi sem változik majd” – hangsúlyozta az önhatalmúlag kikiáltott Donyecki Népköztársaság első miniszterelnök-helyettese.(MTI)

http://ria.ru/world/20141007/1027211333.html

Scroll To Top