Ukrán válság – Átállt a krími oroszbarát fegyveresekhez a bahcsiszaraji laktanya parancsnoka

A krími „önvédelmi erőkkel” együtt tért vissza hétfőn az ukrán haditengerészet bahcsiszaraji gépkocsizó zászlóaljának parancsnoka, a vasárnap eltűnt Volodimir Szadovnyik alezredes az alakulat laktanyájába.

Ezt Vladiszlav Szeleznyov, az ukrán védelmi minisztérium krími sajtóközpontjának vezetője közölte saját forrásokra hivatkozva a Facebookon – jelentette az Ukrinform hírszolgálat.
„A krími fegyveres önvédelmi erők képviselőivel együtt (…) tért vissza az ukrán haditengerészet gépkocsizó zászlóaljának területére Bahcsiszarajban a támaszpont előző este eltűnt parancsnoka, Volodimir Szadovnyik” – írta a sajtóközpont vezetője. Hozzátette, hogy néhány ukrán katona csatlakozott hozzá.
A bejegyzés szerint a krími önvédelmisek néhányszor a levegőbe lőttek, majd behatoltak az alakulat területére. Szadovnyik alezredes ezután felsorakoztatta az ukrán katonákat, és felszólította őket, hogy aki vele tart, lépjen előre. Néhány katona kilépett a sorból.
Nem léptek ki a tisztek és azok a szerződéses katonák, akik Ukrajna különböző területeiről származnak. Ezután a parancsnok közölte, hogy aki nincs vele, távozhat az alakulat körletéből.
Ezután az alakulótéren leengedték az ukrán haditengerészet zászlaját, és felhúzták helyette az orosz hadsereg lobogóját.
„Jelenleg Szadovnyik és azok a katonák, akik csatlakoztak hozzá, felpakolják a teherautókra az üzemanyagot, a rádióadókat és egyéb katonai felszerelést, hogy elvigyék azokat a bázisról” – írta Szeleznyov.
Vasárnapi ukrán hírügynökségi jelentések szerint a krími Bahcsiszarajban oroszbarát önkéntesek elrabolták Szadovnyik alezredest. A laktanyába visszatérő parancsnokot erőszakkal egy gépkocsiba tuszkolták, majd ismeretlen irányban távoztak vele.(MTI)

http://www.ukrinform.ua/rus/news/komandir_krimskogo_avtobata_sadovnik_pereshel_na_storonu_separatistov_1611549

Scroll To Top