Ukrán titkosszolgálat: fegyveres orosz felforgató csoportot fogtak el Kijevben, két halott

Fegyvereket, robbanószereket birtokló orosz felforgató és felderítő csoportot fogtak el csütörtökre virradó éjjel az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU) Alfa különleges alakulatának tagjai – közölte az SZBU szóvivője.

A rajtaütés közben tűzharc bontakozott ki, amelyben ketten életüket vesztették: az Alfa alakulat egy tagja és az a diverzáns, aki automata fegyverrel tüzet nyitott – közölte Olena Hitljanszka SZBU-szóvivő.
A csoport az SZBU tájékoztatása szerint Kijeven kívül más ukrán nagyvárosokban is tevékenykedett. Egy kijevi lakásban ütöttek rajtuk, három orosz és három ukrán állampolgárt vettek őrizetbe. A lakásban nyolc darab házi készítésű robbanószerkezetet, négy kilogramm trotilt, automata fegyvereket, több mint negyven kézigránátot és mintegy kétezer lőszert foglaltak le.
A szóvivő közölte, hogy még tart a művelet, ezért további részleteket később közölnek.
Oleg Grisin, Oroszország kijevi nagykövetségének sajtóattaséja délután megerősítette: megkapta a külképviselet a hivatalos értesítést az ukrán külügyminisztériumtól arról, hogy orosz állampolgárokat vettek őrizetbe Ukrajna területén. Az attasé hozzátette, hogy a nagykövetségen készítik a dokumentumokat, amelyek lehetővé teszik a fogva tartottakkal való találkozót.(MTI)

Scroll To Top