Ukrajnai tüntetések – Klicsko szankciókat javasol az EU-nak Janukovics ellen - Gazdasagportal.hu

Ukrajnai tüntetések – Klicsko szankciókat javasol az EU-nak Janukovics ellen

Az Európai Uniónak (EU) szankciókat kellene bevezetnie Viktor Janukovics ukrán elnök és munkatársai ellen – írta Vlagyimir Klicsko a Bild című német lap csütörtöki számában.

Az ellenéki Ütés (UDAR) párt elnöke vendégkommentárjában kiemelte: “az az érzésem, hogy ez az ember (Janukovics) ki akar minket cselezni, és csak időt akar nyerni saját magának és mocskos politikájának”.
“Ezt nem engedhetjük meg, és reméljük, hogy az EU beutazási tilalmat rendel el Janukovics és hivatalának képviselőivel szemben, amíg az elnök alá nem írja a diktatórikus törvényeinek visszavonásáról rendelkező jogszabályt” – írta a volt ökölvívó világbajnok, aki A KO-hasáb címmel rendszeresen közöl kommentárt a legnagyobb példányszámú német lapban az ukrajnai ellenzéki mozgalomról.
Az ukrán parlament kedden vonta vissza a tüntetéseket korlátozó törvényeket, csütörtökre virradó éjjel pedig a kormánypárti képviselők szavazataival amnesztiatörvényt alkotott. Az ellenzéki pártok ezt a törvényt elfogadhatatlannak tartják, és a tüntetések folytatására szólították fel híveiket.
Kijevben tavaly novemberben kezdődtek tüntetések az ország uniós integrációja mellett, miután a kormány elállt az EU-val kidolgozott társulási és szabadkereskedelmi szerződés aláírásától. A konfliktus azután mérgesedett el, hogy a parlament január közepén a gyülekezés és a szólás szabadságát korlátozó törvényeket szavazott meg. A tüntetők és a rohamrendőrök összecsapásaiban több demonstráló meghalt.(MTI)

Scroll To Top