Újabb harcok a kelet-ukrajnai Donyeckben, helyreállítják a szovjet idők óvóhelyeit - Gazdasagportal.hu

Újabb harcok a kelet-ukrajnai Donyeckben, helyreállítják a szovjet idők óvóhelyeit

Folytatta a kelet-ukrajnai Donyeck ágyúzását péntekre virradóra az ukrán hadsereg, a város déli és nyugati kerületeiben egész éjjel lövöldözések és robbanások zaja hallatszott – írta internetes oldalán a vesztyi.ru orosz hírportál.

ukran_orosz_katona    A beszámoló szerint harc folyik a donyecki repülőtérért, ahol az ukrán hadsereg egyik alakulatát az oroszbarát erők körülzárták. Az ukrán fegyveres erők ágyútűz alá vonták Donyeck külterületeit, céljuk elfoglalni Peszki települést. Ez utóbbi elfoglalásával eljutnának a repülőtérhez.
A kialakult helyzetben a donyecki hatóságok helyreállítják a szovjet időben épült óvóhelyeket, hogy a lakosokat megvédjék az ágyútűztől. Kitakarították a létesítményeket, matracokat, takarókat és élelmiszert helyeztek el bennük. Egy-egy ilyen óvóhelyen 500 ember fér el.
Luhanszk megyében, ahol az ukrán fegyveres erők kedden elfoglalták Szeverodonyeck várost, most a harc a szomszédos Liszicsanszkért folyik az oroszbarát felkelőkkel. A katonák a támadást Grad rakéta-sorozatvetőkből leadott lövésekkel vezetik be. A településen ennek következtében megszűnt az áram- és a vízszolgáltatás. (MTI)
http://www.vesti.ru/doc.html?id=1834271

Scroll To Top