Új megállapodást kötött a Visa és a Revolut

Új megállapodás megkötését jelentette ma be a Visa (NYSE: V) és Európa piacvezető fintech cége, a Revolut. A megállapodással a két fél a Revolut globális üzleti terjeszkedését kívánja elősegíteni. A Visa márkanevét, széleskörű jelenlétét és globális elfogadási hálózatát kiaknázva a Revolut mostantól öt újabb régióban, 24 új piacot elérve jelenhet meg termékkínálatával, összesen 56 piacon. A megállapodás értelmében a Revolut globális terjeszkedése során elsődlegesen Visa márkájú kártyákat fog kibocsátani.

 

A Revolut egy mobilapplikáción keresztül kínál a fogyasztóknak széles körű digitális pénzügyi szolgáltatásokat, többek között devizaátváltást, költségvetés-készítést és személyek közötti (P2P) utalásokat – mindezeket egy Visa kártyához társítva. Az Európában már élő megállapodás sikerére építve a Revolut a Visával együttműködve először Ausztráliában, Brazíliában, Kanadában, Japánban, Új-Zélandon, Oroszországban, Szingapúrban és az Egyesült Államokban, majd Argentínában, Chilében, Kolumbiában, Hongkongban, Indiában, Indonéziában, Koreában Malaysiában, Mexikóban, a Fülöp-szigeteken, Szaúd-Arábiában, Dél-Afrikában, Tajvanon, Thaiföldön, Ukrajnában és Vietnamban vezeti be szolgáltatásait.

 

„Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy a digitális fizetési szolgáltatások globális piacvezetőjével, a Visával már fennálló együttműködésünkre építve válthatjuk valóra a zökkenőmentes, innovatív fizetési élmények biztosítására vonatkozó közös jövőképünket” – mondta Nyikolaj Sztoronszkij, a Revolut alapítója és vezérigazgatója. „A Visával kötött új globális szintű megállapodás a Revolut szempontjából éppen a legalkalmasabb időben született, hiszen most újabb piacokra lépünk be azzal a céllal, hogy még több fogyasztó számára biztosíthassuk azt a pénzügyek feletti ellenőrzést, rugalmasságot és számos innovatív funkciót, amelyet az európai ügyfeleink már évek óta élvezhetnek.”

 

„A Revolut hatalmas lépéseket tett az európai fogyasztók számára nyújtott innovatív és egyedi élmények biztosítása felé vezető úton. Izgatottan tekintünk az együttműködésünk további bővítése elé, amely elősegíti a Revolut globális növekedési célkitűzéseinek megvalósítását és a Visa-hálózaton keresztüli forgalom növelését” – jelentette ki Jack Forestell, a Visa termékigazgatója. „A Visát több mint 200 országban csaknem 54 millió kereskedőnél elfogadják, így rendelkezésünkre áll az a széleskörű jelenlét, tapasztalat és szakértelem, amely segít a fintech cégek, mint például a Revolut globális terjeszkedésének előmozdításában.”

 

A Visa és Revolut szoros partneri kapcsolatot épített ki az elmúlt négy évben. A digitális bankolási alternatívát kínáló cég 2017-ben kezdte meg a Visa kártyák kibocsátását európai ügyfelei számára, azóta pedig sikeresen használta ki a Visa globális hálózatát és lehetőségeit gyors globális terjeszkedésében, melynek köszönhetően már minden jelentős európai piacon jelen vannak a cég Visa márkájú kártyái.

 

Az elmúlt négy évben a Revolut folyamatosan élen járt a globális pénzügyi innovációban. A Revolut és a Visa a következőket kínálja annak érdekében, hogy a fogyasztók jobban kezelhessék a pénzüket digitálisan:

  • Rugalmas, testre szabott, zökkenőmentes banki szolgáltatások: A Revolut ügyfelei azonnali pénzkiadási értesítéseket kaphatnak, továbbá kategóriákba rendezett havi kimutatást láthatnak a kiadásaikról, és havi költségvetést is beállíthatnak, ugyancsak kategóriák szerinti bontásban. A meglévő Revolut alkalmazás Visa API-kkal, többek között a Visa token szolgáltatással és a Payment Account Attributes Inquiry (fizetési fiók attribútumainak lekérdezése) funkcióval, valamint a Visa feltöltő- és hitelkártyáival való kiegészítésének lehetősége megadja azt a biztonságot és gyorsaságot, amelyre az ügyfelek a Visa kártyájuk használatakor számítanak.
  • Zökkenőmentes, alacsony költségű devizaátváltás: A legmegfizethetőbb lehetőségek egyikeként a Revolut ügyfelei globálisan több mint 150 pénznemben költhetnek, valamint 29 fajta devizát és kriptodevizát tarthatnak és válthatnak át – többek között bitcoint, kanadai dollárt, amerikai dollárt, mexikói pesót, angol fontot és eurót – közvetlenül az alkalmazásban a bankközi átváltási árfolyamon.
  • P2P utalások: A fogyasztók egy gombnyomással azonnal, díjmentesen küldhetnek vagy kérhetnek pénzt, és megoszthatják egy éttermi vagy bárszámla költségét bármely más Revolut ügyféllel globálisan.

 

A Visa és a Revolut globális megállapodása a Visa fintech cégek iránti hosszú távú elkötelezettségére épít, és támogatja a vállalat stratégiai üzleti prioritásait, többek között az alábbiakat:

  • A Visa Directet, a Visa azon platformját, amely világszerte több mint egy milliárd pénzügyi számlára tesz lehetővé gyorsabb átutalást
  • A Visa kis- és középvállalkozások, valamint globális nagyvállalatok számára fejlesztett B2B fizetési megoldásait
  • A Visa folyamatos elkötelezettségét aziránt, hogy társadalmi hatású programokon keresztül biztosítsa a bankszámlával nem rendelkezők számára a digitális fizetési lehetőségeket

 

 

A Visa Inc-ről

A Visa a világ vezető digitális fizetési vállalata. Küldetésünk, hogy megoldásainkkal összekössük a világot a legfejlettebb, legmegbízhatóbb és legbiztonságosabb fizetési hálózaton keresztül ezzel is elősegítve az emberek, vállalatok, gazdaságok gyarapodását. Fejlett globális adatfeldolgozó hálózatunk, a VisaNet biztonságos és megbízható fizetési lehetőséget biztosít világszerte, amely több mint 65 000 tranzakciót képes kezelni másodpercenként. A vállalat innovációra való folyamatos törekvése katalizátorként hat a digitális kereskedelem gyors növekedésére eszköztől függetlenül, fő hajtóereje a mindenki számára mindenhol elérhető készpénz nélküli jövőről szőtt álmoknak. Ahogy a világ az analóg megoldásokról a digitálisakra vált, a Visa a megoldásai, a munkatársai, a hálózata és az elérhetősége által átformálja a kereskedelem jövőjét. További információért látogasson el az About Visa és https://vision.visaeurope.com/ oldalakra és kövessen bennünket a @VisaNewsEurope Twitter oldalon.

 

A Revolutról

A Revolutot 2015 júliusában Nik Storonsky és Vlad Yatsenko, a Credit Suisse és a Deutsche Bank korábbi befektetési bankárjai alapították a nagy bankok digitális alternatívájaként. Míg a fintech kezdetben azzal vonzott ügyfeleket, hogy a külföldi pénzköltés és utalás esetén a bankközi középárfolyamon történik a pénzváltás, a cég azóta több mint 7 millió ügyfelet vonzott Európában a kiadások áttekinthetőségével, a költések ellenőrizhetőségével, a megtakarítási lehetőségekkel és a kriptovaluta váltással. Mostanra mintegy 340 millió dollárra emelkedett az az összeg, amelyet olyan jelentős kockázatitőke-társaságok fektettek a cégbe, mint az Index Ventures, a Ribbit Capital, a Balderton Capital és a DST Global.

Scroll To Top