Tőzsdenyitás előtt – Folytatódhat a negatív korrekció

Folytatódhat a negatív korrekció a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) csütörtökön az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint.

Józsa Bence, az Equilor Befektetési Zrt. junior elemzője az MTI-nek küldött kommentárjában kiemelte, hogy a kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat miatt csökkenéssel indulhat a csütörtöki kereskedés.
Az Equilor elemzője kitért arra, hogy június végén tárgyalhat az INA-részvények visszavásárlásáról a horvát kormány a Mollal. Az INA értékelésére felkért Lazard befektetési bank szerdán az INA-tanács előtt ismertette előzetes elemzését, a végleges jelentés egy hónapon belül készülhet el. A horvát kormányfő nem zárja ki, hogy stratégiai befektető vásárolná vissza a pakettet, tekintettel a gazdasági válságra. Horvátországban július elején tartják az előrehozott választásokat, addig biztos nem kerül áttörés az ügyben.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a nap első felében csökkenés várható a BÉT-en. Az amerikai jegybanki kommunikációt követően jelentős mértékben estek a tengerentúli banki részvények, ami hatással lesz az OTP árfolyamára is, mint ahogyan szerte a világ bankrendszereiben.
Az egészségügyi járvány második hullámával kapcsolatos félelmek miatt csütörtökön főleg eladókra számítanak a hazai piacon, ami elsősorban az OTP, de kisebb mértékben a Mol árfolyamát is érintheti – tette hozzá Móró Tamás.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 364,69 pontos, 0,96 százalékos csökkenéssel, 37 514,79 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 17,6 milliárd forint volt, a vezető részvények közül csak a Magyar Telekom erősödött az előző napi záráshoz képest. A Mol árfolyama 40 forinttal, 1,99 százalékkal 1972 forintra csökkent, 2,6 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 220 forinttal, 1,91 százalékkal 11 310 forintra esett, forgalmuk 12,3 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 1,50 forinttal, 0,39 százalékkal 384,50 forintra erősödött, forgalma 188,6 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama nem változott, 7015 forintot ért, forgalma 1,8 milliárd forintot ért el.(MTI)

Scroll To Top