Tőzsde – Veszteséges kezdés az amerikai piacokon

Az előző napi gyengülést folytató nagy indexcsökkenéssel indult a kereskedés csütörtökön az amerikai értékpapírpiacokon.

A DJIA-30 index 1,14 százalékos, az S&P-500 index 1,31 százalékos, a Nasdaq Composite index 1,63 százalékos csökkenéssel nyitott.
Steven Mnuchin pénzügyminiszter szerdán eloszlatta a piac reményeit egy új gazdaságösztönző csomag elfogadásáról még az elnökválasztás előtt, ami veszteséges záráshoz vezetett a tőzsdén. Előzőleg éppen az újabb ősztönzők reményében szárnyaltak az indexek, olyannyira, hogy az S&P és a Nasdaq mutatók két százaléknyira megközelítették szeptember eleji rekordértéküket.
A csütörtöki kezdés előtt közzétett adatok alapján az elmúlt héten a várt csökkenés helyett emelkedett az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma. A héten 898 ezer kérelmet nyújtottak be a várt 825 ezer helyett, többet az előző heti 845 ezernél.
A befektetők figyelmét mindemellett elsősorban a harmadik negyedévi tőzsdei eredmény beszámoló szezon köti le. Az S&P index tagvállalatainak nyeresége a várakozások szerint összességében 19 százalékkal marad majd el az egy évvel korábbitól.

Az olajár csökkent csütörtökön. A piacok attól tartanak, hogy az újabb járványvédelmi korlátozások veszélybe sodorják a kereslet fellendülését. A Brent nyersolaj ára 3,42 százalékkal hordónként 31,84 dollárra, a WTI ára 3,73 százalékkal 39,51 dollárra csökkent.
Az eurót 0,46 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1692 dolláron, az arany spot ára 0,33 százalékkal unciánként 1895,40 dollárra csökkent.(MTI)

Scroll To Top