Tőzsde – Vegyes kezdés az amerikai tőzsdéken

Vegyes indexekkel indult a kereskedés hétfőn az amerikai értékpapírpiacokon.

A Nasdaq Composite jelentős erősödéssel, 1,02 százalékkal kezdett magasabban, a Wall Street indexei mérsékeltebb emelkedéssel kezdték a hétfői kereskedést. A DJIA-30 index viszont 0,29 százalékos csökkenéssel, az S&P-500 index pedig 0,25 százalékos emelkedéssel nyitott.
Pénteken az indexek vegyesen zártak, a Wall Street mutatói 0,3 és 0,6 százalékkal csökkentek, a főként technológiai papírokat jegyző Nasdaq piac Composite mutatója viszont szerény 0,1 százalékos emelkedéssel.
A befektetők sokat várnak a folyamatban lévő negyedéves vállalati eredmény beszámoló szezonnak a héten esedékes jelentéseitől. A Netflix múlt heti várakozáson felüli eredménye láttán a többi nagy technológiai cégtől is jó eredményeket várnak a befektetők, a Facebook, a Microsoft és az Apple részvények a nyitás előtt a tőzsdén kívüli forgalomban már 1,5-2,5 százalékos nyerségre tettek szert.

Az olajár csökkent hétfőn, az amerikai piacok nyitásakor a WTI nyersolaj ára 0,42 százalékkal állt alacsonyabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 52,05 dolláron, a Brent ára pedig 0,42 százalékkal 55,02 dollárra csökkent.
Az eurót 0,17 százalékkal jegyzik gyengébben 1,2149 dolláron, az arany spot ára 0,52 százalékkal unciánként 1865,58 dollárra emelkedett.(MTI)

Scroll To Top