Tőzsde – Szerény nyereségben a New York-i indexek

Pozitív értéket mutattak a zárás előtt mintegy két órával New York tőzsdeindexek, bár a vezető iparvállalatok indexe, a DJIA-30 több alkalommal is veszteséges tartományt érintett.

Az indexek így a legjobb úton haladnak afelé, hogy sorban a harmadik hetet zárják nyereséggel.
Az S&P-500 indexet csak kevés választja el rekordértékétől, elsősorban a Priceline és a Hewlett-Packard részvények erősödésének köszönhetően.
A pénteki bizakodó hangulathoz nagyban hozzájárult az ukrajnai belpolitikai feszültség enyhülése, illetve ennek járulékos hatásaként a feltörekvő piaci pénzügyi turbulencia folytatódásának csökkenő kockázata.
Némileg visszavetette nap közben az árfolyamokat, hogy januárban 18 havi mélypontra csökkent a használt lakások eladási forgalma az Egyesült Államokban, ámbár ezt a negatív adatot az elemzők hajlottak a különlegesen kemény téli időjárás hatásának tulajdonítani.
Priceline.com Inc részvénye 3,2 százalékkal erősödött az S&P index egyik legnagyobb nyerteseként. Az online szállodafoglaló és utazásszervező portál a várakozásokat felülmúló eredmény beszámolót hozott nyilvánosságra.
A Hewlett-Packard eredménye is felülmúlta az elemzői várakozásokat és a folyó évre is biztató kilátásokról számolt be.
Az arany határidős jegyzése unciánként 7,80 dollárral, 0,59 százalékkal 1324,70 dollárra emelkedett. Az arany szerény nyereséggel fejezi így be a hetet, miután kedden tavaly október vége óta a legmagasabb árszintet érte el.
Az olaj ára csökkent, a határidős piacon a WTI nyersolaj jegyzése hordónként 64 centtel, 0,62 százalékkal 102,11 dollárra csökkent.(MTI)

Scroll To Top