Tőzsde – Pozitív zárás Ázsiában - Gazdasagportal.hu

Tőzsde – Pozitív zárás Ázsiában

Erősödött a legtöbb index kedden Ázsiában.

Az egész régióban irányadó tokiói Nikkei-225 mutató 93 ponttal, 0,61 százalékkal emelkedett.
Dél-Koreában a Kospi index csaknem 1 százalékkal erősödött.
Kínában a tokiói záráskor még nyitva tartó két irányadó indexből a hongkongi Hang Seng 0,23 százalékos pluszban járt, a sanghaji tőzsde ugyanilyen arányú mínuszban. Határozottan emelkedett a tajvani és az indonéz tőzsde és az indiai Sensex index is.
Általános megkönnyebbülést hozott a részvénypiaci befektetők körében a nemrég indult, 2014 második negyedévi amerikai vállalati beszámolói szezon – mondta Fudzsivara Naoki, a tokiói Sinkin brókercég befektetési igazgatója. “A jó vállalati eredmények miatt csillapodtak azok a félelmek, amelyek szerint túlértékeltek a részvények a tengerentúlon” – mondta.
A héten – szerdán – Kína második negyedéves növekedése lesz a legfontosabb adat a kontinensen. A piac az első negyedévivel megegyező, 7,4 százalékos növekedést vár.
Emellett Ázsiában is feszült figyelemmel fogják követni az amerikai jegybankrendszer (Fed) elnökének, Janet Yellennek a szokásos féléves meghallgatását az amerikai szenátus pénzügyi bizottságában, amely magyar idő szerint kedd délután négy órakor kezdődik. A befektetők elsősorban arra kíváncsiak, mikor kezdheti meg az amerikai központi bank a 2008 decembere óta rekordalacsony, zéró közeli alapkamat emelését. Janet Yellen a közelmúltban elmondta: noha egyértelműen javult a munkaerőpiaci helyzet, több mutató – többek között a hosszú ideje munka nélkül lévők magas száma és a lassú bérnövekedés – is azt jelzi, hogy az amerikai gazdaságnak még szüksége van a Fed támogatására, vagyis az alacsony alapkamatra.(MTI)

Scroll To Top