Tőzsde – Nyugodtabb kereskedést várnak az elemzők a részvénypiacon

A forint-árfolyam stabilizálódásának hatására a részvénypiacon is nyugodtabb kereskedés várható csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén, miközben egy, magyar részvényeket is érintő index átsúlyozása miatt a forgalom a szokásosnál erősebb lehet – mondták az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.

Králik István, a KBC Securities üzletkötője kifejtette: a kormányzat és a jegybank részéről előző nap elhangzott nyilatkozatok, miszerint a kormánynak nem érdeke a forint gyengítése, átmenetileg megnyugtatták a befektetőket, így az elmúlt napok izgalmai után kiegyensúlyozottabb kereskedés várható. A forint stabilizálódásának hatására a részvénypiacon is nyugodtabb lehet a kereskedés.
A kereskedő arra számít, hogy az OTP árfolyama kissé korrigál az utóbbi napokban elszenvedett esés után, a többi papír esetében azonban nem számít számottevő árfolyam változásra.
Csáky Attila, az UniCredit Bank kereskedési igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a bécsi tőzsde által publikált, közép-európai részvényeket tartalmazó CECE index átsúlyozása történik a csütörtöki záróárakon. A magyar papírok közül ez leginkább a Richtert érinti, amelynek nő a súlya az indexben. A szakértő szerint emiatt a zárásban a szokásosnál nagyobb forgalomra lehet számítani.
A BUX 209,12 pontos, 1,12 százalékos csökkenéssel, 18 471,81 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 11,2 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest. A Mol ára 285 forinttal, 1,64 százalékkal 17 065 forintra csökkent, 2,7 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 35 forinttal, 0,76 százalékkal 4600 forintra esett, forgalmuk 6,4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 403 forintot ért záráskor, forgalma 642 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 605 forinttal, 1,75 százalékkal 33 945 forintra gyengült, a részvények forgalma 1,3 milliárd forintot ért el.(MTI)

Scroll To Top