Tőzsde – Nyugodt kereskedést, kis ármozgásokat várnak az elemzők

Nyugodt kereskedésre, kis ármozgásokra számítanak kedden a Budapesti Értéktőzsdén az MTI-nek nyilatkozó elemzők. Rácz Balázs, az Erste Befektetési Zrt. elemzője szerint nem látszik egyértelmű irány a piacon, ezért leginkább oldalazó árfolyamokra lehet számítani.

Rácz Balázs, az Erste Befektetési Zrt. elemzője szerint nem látszik egyértelmű irány a piacon, ezért leginkább oldalazó árfolyamokra lehet számítani. Sem Európában, sem az Egyesült Államokban nem lesznek kedden fontos makrogazdasági adatok, emiatt is nyugodtabb lehet a kereskedés.
A Richter bejelentése arról, hogy kutatás-fejlesztési együttműködési megállapodást kötött a finn Orion gyógyszercéggel, Rácz Balász szerint pozitív, de nem piacmozgató hatású hír.
Balásy Zsolt, az MKB részvénystratégája szerint nulla körüli nyitás várható a világ tőzsdén és talán a BÉT-re is érkezhet egy kis megnyugvás.
Az elemző hozzátette, hogy hiába tart a töretlen jókedv a világban, nálunk inkább rossznak mondható a hangulat a legújabb belpolitikai események nyomán. Ez még kedd reggel is érződik a forinton, még ha az előző napi leggyengébb pontjához képest tudott is erősödni. Az elemző úgy véli, a megnyugvás a magyar piacon „a következő felvonásig” tarthat, azaz amíg Áder János elé kerül aláírásra a hétfőn elfogadott alkotmánymódosítás.
A BUX 235,39 pontos, 1,23 százalékos csökkenéssel, 18 879,34 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 9,2 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyama vegyesen alakult a pénteki záráshoz képest. A Mol árfolyama 345 forinttal, 1,94 százalékkal 17 400 forintra csökkent, 1,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 109 forinttal, 2,25 százalékkal 4732 forintra esett, forgalmuk 6,5 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 1 forinttal, 0,25 százalékkal 404 forintra gyengült, forgalma 437 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 300 forinttal, 0,86 százalékkal 35 000 forintra erősödött, a részvények forgalma 337,1 millió forintot ért el.(MTI)

Scroll To Top