Tőzsde – Mínuszos nyitást, majd emelkedést várnak az elemzők

Enyhén mínuszos nyitásra, de a nap folyamán inkább emelkedésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) pénteken az MTI által megkérdezett elemzők.                                                                     

Horváth Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint enyhén mínuszos nyitás várható a hazai tőzsdén, a nap folyamán azonban megérkezhetnek a vevők, és az európai piacokkal összhangban emelkedés kezdődhet.
Az elemző elmondta: a várakozásoknak megfelelően Matolcsy György lesz az új jegybankelnök, ami a forint piacán nem okozott érdemi mozgást. Horváth Ákos szerint kisebb gyengülés még lehet a nap folyamán, de nagyobb kilengésre nem számít.
A történelmi csúcsaik közelében ismét megtorpanó amerikai indexek pénteken reggel Európában, így a hazai tőzsdén is enyhén negatív nyitást indukálnak – közölte Balásy Zsolt, az MKB Bank részvénystratégája. A szakember úgy fogalmazott: talán még az mozgathatja az árfolyamokat, hogy Matolcsy György lesz a Magyar Nemzeti Bank elnöke. Ám erre már régóta készül a piac, ezért könnyen elképzelhető, hogy akár erősödhet is a forint.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 295,56 pontos, 1,60 százalékos emelkedéssel, 18 804,96 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 13,6 milliárd forint volt. A Mol 340 forinttal, 1,99 százalékkal 17 390 forintra erősödött, 1,9 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 70 forinttal, 1,51 százalékkal 4700 forintra nőtt, forgalmuk 5,2 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 17 forinttal, 4,36 százalékkal 407 forintra emelkedett, forgalma 4,8 milliárd forint volt. A Richter-papírok árfolyama 80 forinttal, 0,23 százalékkal 34 600 forintra növelte értékét, a részvények forgalma 1,1 milliárd forintot ért el. (MTI)

Scroll To Top