Tőzsde – Megtorpanást várnak a részvénypiacon az elemzők

Az elmúlt napok lendülete után megtorpanásra számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) pénteken az MTI által megkérdezett elemzők.

Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház határidős üzletkötője elmondta: kisebb, fél százalékon belüli mínusszal nyithat a magyar tőzsde. Csütörtökön a kedvezőtlenné vált a nemzetközi hangulat, a nap folyamán derül ki, hogy ez hogyan befolyásolja a hazai kereskedést.
Balásy Zsolt, az MKB Bank részvénystratégája szerint az elmúlt napok folyamatos emelkedése stagnálásba váltott a világban és a magyar piacon is. A legnagyobb esemény pénteken az elmúlt hónapokban elfelejtett, a szerda reggeli eredményétől viszont életre kelt és két nap alatt 8 százalékot emelkedő Egis mozgása lehet – tette hozzá.
A CIB Bank szakértői is arra hívják fel a figyelmet reggeli elemzésükben, hogy a részvénypiacok lendülete megtorpant csütörtökön, az előző napi csúcsokról nem tudtak továbblendülni a fő részvényindexek.
Az elemzés szerint egyelőre nincs olyan ok, ami komolyabb további erősödést indukálna a részvénypiacokon, a likviditásbőség azonban várhatóan megakadályozza a nagyobb korrekciót. Magyarországon csütörtökön folytatódott a forint erősödése, az árfolyamban a hosszú hétvége előtt elképzelhető kisebb korrekció.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 160,51 pontos, 0,86 százalékos emelkedéssel, 18 773,44 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 6,9 milliárd forint volt. Az OTP-részvények ára 3 forinttal, 0,06 százalékkal 4933 forintra nőtt, forgalmuk 3,0 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 8 forinttal, 2,29 százalékkal 358 forintra emelkedett, forgalma 448,6 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 490 forinttal, 1,44 százalékkal 34 490 forintra növelte értékét, a részvények forgalma 1,6 milliárd forintot ért el. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 224,3 millió forintos forgalom mellett 750 forinttal, 4,05 százalékkal 19 250 forintra erősödött. (MTI)

Scroll To Top