Tőzsde – Indexemelkedés New Yorkban

A hétfői nagy esést korrigáló pozitív kezdés után nyereséges tartományban ingadoztak kedden a főbb amerikai tőzsdeindexek, elsősorban a pénzügyi részvények erősödésének köszönhetően.

A kereskedés vége előtt mintegy két órával a DJIA-30 index 0,9 százalék, az S&P-500 index 0,6 százalék, a Nasdaq Composite index 0,4 százalék nyereségben járt.
Az indexek keddi erősödéséhez leginkább a pénzügyi részvények járultak hozzá, de az utóbbi időkben nagy veszteségnek kitett technológiai ágazat papírjain is enyhült valamelyest a nyomás.
A technológiai ágazat nagyobb képviselői az elmúlt hetekben nagy veszteségeket szenvedett el a Facebook adatkezelési botránya miatt megrendült befektetői bizalom, Trump elnöknek az Amazon.com postaszolgálati gyakorlatát kipellengérező Twitter üzenetei és az önvezető járműtechnológia piaci érettségével szemben felmerült kétségek miatt.

A Facebook részvénye kedden csekély pozitív és negatív értékek között ingadozott, az Amazon és a Netflix 0,6 százalékkal erősödött. Az Amazon részvénye hétfőn öt százalékkal esett és nagyban hozzájárult az indexek gyengüléséhez.
A Tesla részvénye hat és fél százalékkal erősödött kedden, miután a cég bejelentette, hogy az idén nem lesz szüksége tőkeinjekcióra a Model 3 gyártásának a felfuttatásához. Az autógyár részvénye már a nyitás előtti tőzsdén kívüli forgalomban is elért öt százalék nyereséget, mert április utolsó hónapjában a Wall Street várakozásai feletti számban állított elő Model 3 elektromos autót.
A hétfői három százalék esés után az olajár is felfelé követte az erősödő részvényárfolyam-indexeket. A WTI ára 0,63 százalékkal hordónként 63,41 dollárra, a Brent ára 0,59 százalékkal 68,04 dollárra emelkedett. A Brent a múlt héten 71 dollár felett megközelítette idei legmagasabb árát.
A dollár a tőzsdei befektetők kockázatvállalási hajlandóságával együtt erősödött, az arany ára pedig a hétfői több mint egy százalék emelkedés után csökkent. Az eurót 0,30 százalékkal jegyezték gyengébben 1,2265 dolláron, az arany ára 0,79 százalékkal unciánként 1336,20 dollárra csökkent.(MTI)

Scroll To Top