Tőzsde – Esést vár a részvénypiacon az elemző

Csökkenésre számít a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) csütörtökön az MTI által megkérdezett elemző. Rácz Balázs, az Erste Befektetési Zrt. elemzője elmondta: mínuszos nyitást vár, és a nap folyamán is az esés a legvalószínűbb forgatókönyv a hazai tőzsdén

Rácz Balázs, az Erste Befektetési Zrt. elemzője elmondta: mínuszos nyitást vár, és a nap folyamán is az esés a legvalószínűbb forgatókönyv a hazai tőzsdén. Ennek oka elsősorban a borús nemzetközi hangulat. A szerdai amerikai esés leginkább a rossz vállalati adatok miatt történt, de a nyugat-európai piacokon is nagyon negatív volt a hangulat. A szakember szerint a kedvezőtlen nemzetközi környezet lesz hatással csütörtökön a hazai kereskedésre.
A CIB Bank szakértői arra hívják fel a figyelmet reggeli előrejelzésükben, hogy a tőzsdéket újra eladói nyomás jellemezte szerdán, a globális növekedési kilátásokkal kapcsolatos bizonytalanságok mellett néhány kedvezőtlen vállalati hír és technikai faktorok is erősítették a részvénypiacokon az eladói oldalt.
Az előrejelzés szerint csütörtökön a fejlett piacokon az amerikai makrogazdasági adatokra figyelhetnek a befektetők. Magyarországon az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) kötvényaukciói állhatnak a figyelem középpontjában, a jelenlegi támogató környezetben sikeres árverésekre lehet számítani csökkenő hozamszintek mellett. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által csütörtökön közlendő februári béradat várhatóan nem lesz piacmozgató hír, mert a bérek oldaláról sem kell inflációs nyomással számolni a következő időszakban.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 3,29 pontos, 0,02 százalékos emelkedéssel, 18 062,89 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 9,1 milliárd forint volt. A Mol 40 forinttal, 0,25 százalékkal 16 040 forintra erősödött, 627,8 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 10 forinttal, 0,22 százalékkal 4550 forintra nőtt, forgalmuk 7,2 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,96 százalékkal 419 forintra emelkedett, forgalma 456,9 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 200 forinttal, 0,59 százalékkal 33 950 forintra csökkent, a részvények forgalma 354,5 millió forintot ért el. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis árfolyama 431 millió forintos forgalom mellett 400 forinttal, 2,15 százalékkal 18 200 forintra esett. (MTI)

Scroll To Top