Tőzsde – Erős kezdés New Yorkban

A csütörtöki rekordzárás után újabb rekordok felé vettek emelkedő irányt a pénteki nyitáskor az amerikai tőzsdeindexek.

New Yorkban a DJIA-30 index 0,09 százalékos, az S&P-500 index 0,41 százalékos, a Nasdaq Composite index pedig 0,72 százalékos erősödéssel nyitott.
Az újabb rekord mellett a DJIA és a Nasdaq indexek a negyedik egymást követő hetet fejezhetik majd be nyereséggel.
Az emelkedő lendület annak köszönhető, hogy a gazdaságösztönző intézkedésektől várt pozitív hatás a befektetők várakozásai szerint maga alá gyűri a járvány terjedésének a következményeit. A decemberi munkaügyi adatok a koronavírus-járvány miatt tavasszal bekövetkezett visszaesés óta először mutatták a foglalkoztatás csökkenését. Mindazonáltal a befektetők nagy reményeket fűznek az elmúlt héten elfogadott 900 milliárd dolláros gazdaságélénkítő csomaghoz.
Az olajár tovább emelkedik a szaúdi termeléscsökkentési ígéretnek köszönhetően. A világpiacon a koronavírus válság előtti szinten újabb 11 havi árcsúcsot értek el a főbb olajtípusok.

Az amerikai piacok nyitásakor a WTI ára 1,67 százalékkal állt magasabban, hordónként 51,68 dolláron a nemzetközi kereskedelemben, a Brent ára pedig 1,73 százalékkal 55,32 dollárra emelkedett.
Az eurót 0,06 százalékkal jegyzik erősebben 1,2277 dolláron, az arany spot ára 1,47 százalékkal unciánként 1885,70 dollárra csökkent.(MTI)

Scroll To Top