Tőzsde – Emelkedést várnak az elemzők

Pozitív nyitásra és a nap folyamán kisebb emelkedésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) szerdán az MTI által megkérdezett elemzők.                                                                                                                                                       

Gabler Gergely, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője kiemelte: a Magyar Telekom hajnalban megjelent gyorsjelentése után az első piaci reakció negatív lehet, de később ismét emelkedésnek indulhat az árfolyam. A gyorsjelentés szerint ugyanis a nettó profitsor a legpesszimistább várakozástól is elmaradt, ám ennek fő oka, hogy a teljes évi közműadót az első negyedévben számolták el – mondta. Összességében nem olyan rossz a kép, ezért az elemző úgy gondolja, hogy az első sokk után konszolidálódhat az árfolyam.
A többi részvény esetében Gabler Gergely további kisebb erősödésre számít, így szerinte a magyar tőzsde összességében pluszban nyithat, és a nap folyamán kisebb emelkedés várható.
Balásy Zsolt, az MKB Bank részvénystratégája szerint szerdán is mehet tovább az emelkedés a világban, nem látszik semmi, amitől megváltozna a kép. A magyar piacon a Magyar Telekom érdekes, mintha a keddi osztalékfizetés ténye már vevőket hozott volna a piacra. Ennek azonban útjába állhat a társaság szerdán közölt eredménye, ami árbevétel-szinten ugyan kedvező, azonban a cég profitja váratlanul alacsony lett – közölte.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 120,80 pontos, 0,66 százalékos emelkedéssel 18 499,10 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 7,8 milliárd forint volt. A Mol 30 forinttal, 0,18 százalékkal 16 250 forintra csökkent, 1,4 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 61 forinttal, 1,27 százalékkal 4855 forintra erősödött, forgalmuk 3,6 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 42 forinttal, 10,42 százalékkal 361 forintra esett, forgalma 1,7 milliárd forint volt. A Richter-papírok árfolyama 110 forinttal, 0,32 százalékkal 34 290 forintra nőtt, a részvények forgalma 832,9 millió forintot ért el. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 228,7 millió forintos forgalom mellett 30 forinttal, 0,17 százalékkal 18 100 forintra gyengült. (MTI)

Scroll To Top