Tőzsde – Elemzők szerint enyhe csökkenés, stagnálás várható a BÉT-en

Enyhe csökkenésre, oldalazásra, stagnálásra számítanak az elemzők a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) szerdai kereskedésén.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője szerint szerdán enyhe csökkenésre, stagnálásra lehet számítani a tőzsdei kereskedés során. A BÉT teljesítménye függhet attól, hogy a kormányülésen a devizahitelek átalakításával kapcsolatban milyen intézkedések születnek. Ha nem lesz döntés, akkor jelentősebb mozgás nem várható a piacon. Befolyásolhatja a piac alakulását Csányi Sándor OTP Bank elnök-vezérigazgatójának tájékoztatója arról, hogy miért adott el jelentős mennyiséget a bank részvényeiből.
Rácz Balázs, a Erste Befektetési Zrt. elemzője szerint a bizonytalanság, és inkább negatív irányú elmozdulás a valószínű szerdán a BÉT-en. A bizonytalan nemzetközi hangulat miatt leginkább oldalazásra lehet számítani, és a nap végén negatív zárás a valószínűbb. Napok óta nincs egyértelmű irány a piacon, a hét elején leginkább oldalazó piac volt látható, és úgy tűnik, hogy továbbra sem lesz erő a piacban az emelkedésre.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 80,98 pontos, 0,44 százalékos emelkedéssel, 18 325,40 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 10,1 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest. A Mol ára nem változott, 16 150 forintot ért, 1,9 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 23 forinttal, 0,54 százalékkal 4246 forintra erősödött, forgalmuk 6,2 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 6 forinttal, 1,86 százalékkal 317 forintra csökkent, forgalma 430,4 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 84 forinttal, 2,30 százalékkal 3744 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,5 milliárd forintot ért el. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 77,7 millió forintos forgalom mellett 95 forinttal, 0,43 százalékkal 22 000 forintra emelkedett.(MTI)

Scroll To Top