Tovább szélesíthető a Richter antipszichotikumának felhasználási lehetősége a vizsgálatok szerint - Gazdasagportal.hu

Tovább szélesíthető a Richter antipszichotikumának felhasználási lehetősége a vizsgálatok szerint

A Richter és az Allergan gyógyszeripari vállalatok vizsgálatai szerint a cariprazine hatásosnak bizonyult a bipoláris depresszió egyik típusában szenvedő betegeknél, a sikeres klinikai vizsgálatok alapján az Allergan a tervek szerint 2018 második felében benyújtja a kiegészítő törzskönyvi kérelmet az Amerikai Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatalához (FDA) – közölte a Richter Gedeon Nyrt. hétfőn az MTI-vel.

A Richter szerint a kérelem beadásától számítva 10 hónap múlva van reális esély arra, hogy a gyógyszer az új indikációra is megkapja a törzskönyvi engedélyt. A kérelem benyújtásához még szükség van a klinikai vizsgálatokról szóló végső jelentésre, amely elkészültével egyúttal egy nem jelentős mértékű, úgynevezett mérföldkő fizetés is megilleti a Richtert – mondta el Beke Zsuzsa, a vállalat PR és kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatója az MTI-nek.

A Richter kutatói által felfedezett és az Allergannal közösen fejlesztett, cariprazine hatóanyagú gyógyszer 2016 márciusában került forgalomba az Amerikai Egyesült Államokban, skizofrénia és bipoláris mánia kezelésére. A termék értékesítési jogait az Egyesült Államokban, valamint Kanadában is az Allergan birtokolja.
A tájékoztatás szerint ez a második, cariprazine-nal végzett sikeres, törzskönyvezés alapjául szolgáló vizsgálat ebben a klinikai vizsgálati alkalmazásban.
A vizsgálat pozitív eredménye jelentős mérföldkő, ami elvezethet oda, hogy ez a kezelési lehetőség a bipoláris depresszióban szenvedő betegek számára elérhetővé váljon, tovább szélesítve ezzel a termék terápiás alkalmazását – idézi a közlemény Greiner Istvánt, a Richter kutatási igazgatóját.(MTI)

Scroll To Top