Több mint 80 milliárd forintos hitelkeretet kapott az MKB Bank a Növekedési Hitelprogramból

A Magyar Nemzeti Bank 81,78 milliárd forintot állapított meg Növekedési Hitelprogramjából az MKB Bank részére. Az összegen felül, középtávú növekedési stratégiájának keretein belül az MKB további 120 milliárd forintot fordít a kis- és középvállalati szektor finanszírozására – közölte az MKB az MTI-vel szerdán.

„Elsősorban azért örvendetes, hogy a jegybank 81,78 milliárd forintot allokált az MKB-nak a programból, mert ez biztosítékot jelent arra vonatkozóan, hogy az ügyfeleink nagy arányban profitálhatnak az NHP előnyeiből, hogy érdemben csökkenthetik finanszírozási terheiket”- idézi a bank közleményében Balássy Lászlót, az MKB wholesale, valamint pénz- és tőkepiaci üzletágakért felelős igazgatósági tagját.
A közlemény szerint a kkv-szegmensben a következő években üzleti aktivitásának fokozását tervező MKB nem csupán arra vállalkozik, hogy a jegybanki programból számára megítélt 81,78 milliárdos keretet folyósítja a kkv-k felé. Ezen felül, középtávú növekedési stratégiájának megfelelően, további 120 milliárd forintot szán saját forrásból a kis- és középvállalatok finanszírozására.     „Nem hiszünk a standardizált termékekben és szolgáltatásokban: személyre szabott megoldásokat kínálunk az ügyfeleinknek, hogy felmérhessék, milyen lehetőségek közül választhatnak, és hogy a számukra legkedvezőbb mellett döntsenek” – hangsúlyozta Balássy László, hozzátéve: a jegybanki program és a remélhetőleg újraéledő hitelezés nem önmagában a finanszírozás kedvezőbbé válása miatt előnyös a kkv-nak. Legalább ilyen fontos az is, hogy az így felszabaduló vagy elérhetővé váló források révén juthat majd pénz az elmúlt évek nehézségei miatt háttérbe szorított fejlesztésekre, beruházásokra. (MTI)

Scroll To Top