Több mint 710 milliós rendszert adott el az OTT-ONE Nyrt. - Gazdasagportal.hu

Több mint 710 milliós rendszert adott el az OTT-ONE Nyrt.

Több mint 710 millió forint értékben fejlesztett és értékesített felhőalapú irodai rendszert az OTT-ONE Nyrt. egy horvátországi vállalati megrendelőnek – közölte a cég az MTI-vel csütörtökön.

A tájékoztatás szerint a fejlesztés a jelenleg a piacon elérhető felhőalapú irodai produktivitási rendszerekhez hasonló elven működik. Hiánypótló sajátossága ugyanakkor az, hogy magas fokú védelmi megoldásokkal látták el, így akár kormányzati szervek kiszolgálására is alkalmas lehet. A rendszer lényege, hogy az adott szolgáltatások nem egy dedikált hardvereszközön érhetők el, hanem a hálózaton keresztül – írták.
Az OTT-ONE magyar tulajdonú, nyilvánosan működő részvénytársaság, fő tevékenységi köre a streaming, a high-tech biztonságtechnika, az e-learning, a blockchain rendszerek, az e-sport és az Ipar 4.0 megoldások köré csoportosulnak. Az OTT-ONE videóstreaming szolgáltatást fejleszt és üzemeltet, egyebek közt olyan cégekkel áll üzleti kapcsolatban, mint a Telenor, a Sony leányvállalata, a Columbia Pictures és a TV2.

A társaság 2018-ban eddigi legjobb eredményét érte el, árbevétele 2016 óta megduplázódott, adózott eredménye háromszorosára nőtt 2018-ra. Tavaly 1,7 milliárd forintra nőtt az árbevétele az előző évi 1,15 milliárd forint után. Az adózott nyeresége több mint 90 százalékos emelkedéssel 215 millió forint lett 2018-ban. Az árbevétel több mint fele export értékesítésből származik. A cég részvényeivel a BÉT standard kategóriájában kereskednek május óta.(MTI)

Scroll To Top