Támogatás a magyar-bolgár export számára

A Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank) és a Bolgár Fejlesztési Bank (BDB) 10 millió euró összegben vevőhitelkeret-megállapodást kötött szerdán Szófiában – közölte az Eximbank az MTI-vel.

Az Eximbank részéről Nátrán Roland vezérigazgató, míg bolgár oldalról Aszen Jagodin vezérigazgató írta alá a hitelkeret-szerződést.
A megállapodás célja, hogy a Bulgáriába már exportáló, vagy az exportpiacra belépni szándékozó magyar cégek és bolgár partnereik – a vevőik – között létrejövő szerződések megvalósulását az Eximbank kedvezményes kamatozású hitelekkel segítse.
A hitelkeretben az Eximbank a BDB-n keresztül – magyar áruk és berendezések kiszállításához, értékesítéséhez kapcsolódóan – a vevők fizetési kötelezettségének teljesítéséhez nyújt kedvező és fix kamatozású forrást.
A hitelkeretből 2-5 éves futamidejű finanszírozás nyújtható. A keret a magyar exportőrök felmerülő igényei szerint bővíthető, illetve nagyobb összegű projektek egyedi hitelszerződésekkel is finanszírozhatóak – ismerteti a közlemény. (MTI)

Scroll To Top