A bankbetétben elolvadnak a megtakarítások, Stratégiát vált az Admiral Markets - Gazdasagportal.hu

A bankbetétben elolvadnak a megtakarítások, Stratégiát vált az Admiral Markets

A minimálisra zsugorodott forint betéti kamatok sokakat késztetnek a megtakarítási stratégiák újragondolására. Az elmúlt 3 évben a forint alapkamata 7%-ról alig 2,1 %-ra zsugorodott, az ezt tükröző bankbetétek kamatcsökkenése pedig egyre többeket ösztönöz befektetési alternatívák keresésére. Ezt felismerve döntött úgy az Admiral Markets, hogy 40 piaca közül elsőként – Lengyelország mellett – Magyarországon a portfólió kibővítésével új termékeket tesz elérhetővé, evvel pedig kibővíti a kevésbé spekulatív jellegű, de a bankbetétnek alternatívát jelentő profilját.

 

“Egyre többen keresik az alacsony hozamú bankbetét megtakarítások alternatíváit, mivel látják, hogy a hagyományos betéti konstrukciókban a megtakarításaik elolvadnak.” – mondta Pósa Viktor, az Admiral Markets magyarországi igazgatója. “A Magyarországot, sőt szinte egész Európát jellemző alacsony kamatkörnyezetben új befektetési lehetőségeket kell kínálni az ügyfeleknek, hiszen az alacsonyabb kamatszint egyben alacsonyabb hozamszintet is eredményez. Az Admiral Markets vezetése úgy döntött, hogy Magyarországon lényegesen kibővíti a kínálati palettát, és a befektetési lehetőségek korábbinál jóval szélesebb körét kínálja ügyfeleinek. Nem hagyjuk ott a devizakereskedést, de számos lényegesen kifinomultabb befektetési termékekkel jelenünk meg. Arra szeretnénk ügyfeleinket rávezetni, hogyan tudják tőkéjüket, megtakarításaikat a banki kamatokhoz képest kedvezőbb, ugyanakkor a devizapárokhoz képest kevésbé spekulatív jellegű, hatékony befektetési lehetőségekbe fektetni.” – mondta Pósa Viktor.

 

admiral_marketsA megváltozott stratégiához illeszkedő felkészítést új tréning program elindításával támogatja az Admiral Markets. A cég a Befektetési Mentoring Program keretében egy egyedülállóan intenzív, személyes, egyénre szabott és hatékony oktatási sorozatot indított. Ennek célja, hogy a résztvevők elsajátítsák egy átfogó befektetési tevékenység alapjait, és mindezzel egy felelős kereskedési gyakorlat képviselői legyenek. A résztvevők elköteleződését számos eszköz szolgálja. A program legalább 70%-án aktívan jelen lévő, illetve a program végén minimum 70%-os tesztet író résztvevők közül a 10 legjobb résztvevő kiválasztásra kerül, a legjobb hallgató számára pedig az Admiral Markets egy 10.000 eurós betéttel feltöltött valós számlát biztosít számlamenedzselés céljára. A menedzselt számla célja, hogy tudatos döntésekkel, a Befektetési Mentoring Program során megszerzett tudást alkalmazva a számla menedzsere a lehető legnagyobb profitot érje el.

 

“A szeptemberben indult oktatási program és az október 6-án piacra került számlacsomagjaink jelzik az első lépéseinket. Több további ötletünk is van arra, hogy hogyan tudunk értéket kínálni azoknak, akik váltani szeretnének a bankbetétben tartott megtakarításaikból. Ehhez az első pillanattól kezdve sok új ismeretet szeretnénk átadni a részükre. Partnereinket pedig arra akarjuk felvértezni, hogy a lehető legfelkészültebben vegyenek részt a befektetési kultúra megváltoztatásában.” – mondta Pósa Viktor, az Admiral Markets magyarországi igazgatója.

Scroll To Top