Richter: a cariprazine ASEAN-piacokra kapott törzskönyvi engedélyt

A Mitsubishi törzskönyvi engedélyt kapott a cariprazine termékre egyes ASEAN-piacokra – Szingapúr, Thaiföld – vonatkozóan – közölte a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A tájékoztatás szerint a Mitsubishi Tanabe Pharma Corporation (MTPC) ASEAN-országokban tálalható leányvállalatai törzskönyvi engedélyt kaptak a cariprazine-ra skizofrénia indikációban.
A megállapodás értelmében a Richter szállítja a terméket, az MTPC pedig leányvállalatain keresztül értékesíti a készítményt az említett piacokon.
A Richter a törzskönyvezési eljáráshoz kapcsolódóan úgynevezett mérföldkő-bevételre jogosult, valamint az értékesítés függvényében royalty bevételben részesül.

Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója a tájékoztatásban kiemelte, hogy elégedettek a legújabb törzskönyvezési eredményekkel, melyek a cariprazine terméket eljuttatják a délkelet-ázsiai régióba, ily módon újabb lépést tettek abba az irányba, hogy a cariprazine világszerte elérhetővé váljon a skizofréniában szenvedő betegek számára.(MTI)

Scroll To Top