Részvényenként 43 forint osztalékot javasol a Biztonsági Nyomda

Részvényenként 43 forint osztalék kifizetését javasolja az ANY Biztonsági Nyomda igazgatósága a közgyűlésnek.

 

 

A Budapesti Értéktőzsde honlapján közölt tájékoztatás szerint az osztalékfizetés várhatóan május 15-én kezdődik. Az osztalékról a társaság április 10-ére összehívott éves rendes közgyűlése dönt.
A javaslat értelmében összesen 636 millió forintot fordít az idén osztalékfizetésre a társaság. A tavaly még Állami Nyomda néven működő cég a magyar számviteli szabályok szerint 331 millió forint adózott eredménnyel zárta a 2012-es évet, így az osztalék kifizetéséhez 305 millió forintot az eredménytartalékból használ fel.
A társaság birtokában lévő saját részvényekre eső osztalék a részvényesek között arányosan kerül kiosztásra. A nyomda igazgatósága tavaly is 43 forintos osztalékot javasolt, a saját részvényekre eső résszel együtt végül 44 forintot kaptak kézhez a részvényesek.
A konszolidált, nemzetközi számviteli elvek szerint a Biztonsági Nyomda árbevétele 2012-ben 16,78 milliárd forint volt, 2 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól. A mérleg szerinti eredmény 13 százalékkal csökkent, 544,5 millió forintot tett ki. (MTI)
2013. márc. 08. 17:16 Közgyűlési előterjesztések (BÉT)

 

 

Scroll To Top