Raiffeisen: tavaly 51 százalékkal csökkent az adózás utáni veszteség

A Raiffeisen Bank adózás utáni vesztesége az előző évhez képest 51 százalékkal, 47,4 milliárd forintra csökkent tavaly – mondta Heinz Wiedner, a osztrák Raiffeisen magyarországi leánybankjának vezérigazgatója csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Elmondta: tavaly a Raiffeisen Banknál a céltartalék-képzés 51 százalékkal csökkent 2011-hez képest.
A nemzetközi számviteli szabványok szerint összeállított, nem konszolidált beszámoló szerint a mérlegfőösszeg 9 százalékkal, 2096 milliárd forintra mérséklődött.
Az adózás előtti veszteség 57 százalékkal, 44,1 milliárd forintra csökkent 2012-ben az előző évhez képest.
A vezérigazgató elmondta: a bank működési költségei 54,6 milliárd forintot értek el 2012-ben, beleértve a fiókbezárások egyszeri, 2 milliárd forintos költségét is. A fiókbezárások kiadásai nélkül több mint 9 százalékkal csökkentek a működési költségek az előző évhez viszonyítva.
Tavaly az ügyfelek által a banknál elhelyezett források 5 százalékkal, 1519 milliárd forintra emelkedtek, az ügyfélhitelek 1564 milliárd forintot tettek ki, ami 14 százalékos csökkenés.
Heinz Wiedner a jegybank hitelprogramjáról elmondta: a Magyar Nemzeti Bank kezdeményezése jó irányba tett lépés, mert a növekedés elindítása fontos kérdés, de a kereskedelmi bankok számára az elképzelésekben szereplő maximum 2 százalékos kamatrés várhatóan nem fedezi a kis- és közepes cégek finanszírozásának kockázatait. (MTI)

Scroll To Top