Quaestor – A QUAESTOR csődje nem okoz fennakadást a QuaesTour tevékenységében - Gazdasagportal.hu

Quaestor – A QUAESTOR csődje nem okoz fennakadást a QuaesTour tevékenységében

Nem okoz problémát QuaesTour Utazásszervező és Utazásközvetítő Kft. tevékenységében, hogy öncsődöt jelentette QUAESTOR Financial Hrurira Kft., illetve a Magyar Nemzeti Bank (MNB) részlegesen felfüggesztette a QUAESTOR Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. tevékenységi engedélyét – közölte a QuaesTour turisztikai igazgatója az MTI érdeklődésére kedden.

Végh Balázs hangsúlyozta, hogy a QuaesTour, a kötvénykibocsátást végző cégtől független, önálló jogi személyiségű társaság. Ezért nincs probléma az utazásszervező cég működésével – mondta az igazgató.
A QUAESTOR Financial Hrurira Kft. kedden jelentette be az öncsődöt. A döntést azzal indokolták, hogy a Buda-Cash botrány olyan pánikot okozott az értékpapírpiacon, amely lehetetlenné tette a piac normális működését. A kialakult pánik során pedig ügyfeleik olyan mennyiségű kötvényt kívántak értékesíteni, amely meghaladja a QUAESTOR csoport likvid pénzügyi eszközeit, ezért az állam segítségét kérték.
Ugyanakkor az MNB részlegesen felfüggesztette a QUAESTOR Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. tevékenységi engedélyét és kilátásba helyezte, hogy felügyeleti biztost rendel ki az intézményhez. Az MNB a cégnél hétfőn indított célvizsgálat során a szabálytalanságokat észlelt a társaságnál – közölte a nemzeti bank.(MTI)

Scroll To Top