Pénztárgépek – NGM: már hét pénztárgép jelent meg a piacon

Újabb, online adatkapcsolatra képes pénztárgép jelent meg a piacon, így a pénztárgépcserére kötelezettek már hét engedélyezett gép közül választhatnak – tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán az MTI-t.

A tárca közleménye szerint a Montel Informatika Kft. egy új, „Mini” típusú pénztárgépre kapott forgalmazási engedélyt kedden a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól, s további kérelmek elbírálása is folyamatban van.
Az állam a kisboltosok átállását gépenként 50 ezer forinttal támogatja. Az 500 millió forint éves árbevétel alatti vállalkozások legfeljebb 5 pénztárgép cseréjéhez azonnali támogatást kaphatnak – emlékeztet az NGM.
Annak érdekében, hogy minél alacsonyabb áron lehessen hozzájutni a pénztárgépekhez, a nemzetgazdasági tárca valamennyi engedéllyel rendelkező forgalmazónak de minimis támogatást ajánl azzal a feltétellel, hogy legalább 10 ezer gépet legfeljebb nettó százezer forintos áron értékesít. A támogatás maximális összege forgalmazónként legfeljebb 200 ezer euró lehet – közölte a tárca.
Jelenleg öt forgalmazó, az LA Pénztárgép Kft., az Alt Cash Kft., a Laurel Számítástechnikai Kft., a Micra-Metripond Kft. és a Montel Informatika Kft. kínál pénztárgépeket – ismertette közleményében a minisztérium.
A korábban közöltek szerint harminc nap türelmi időt kaptak az augusztus 31-ig átállásra kötelezett kereskedők a megfelelő pénztárgépek beszerzésére: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szeptember elsejétől 30-áig csak azt ellenőrzi, hogy az üzembehelyezési kódot igényelték-e az adóhatóságtól a kereskedők.(MTI)

Scroll To Top