Paksi bővítés – Kormányszóvivő: ha az FT nem közöl helyreigazítást, a kabinet joga útra tereli az ügyet

Ha a Financial Times (FT) brit üzleti lap nem közöl helyreigazítást a paksi bővítésről szóló múlt heti, a magyar kormány szerint hamis és félrevezető cikke miatt, a kabinet joga útra tereli az ügyet – közölte Kovács Zoltán kormányszóvivő kedden az MTI kérdésére.

Előzőleg a Hír24 – kormányközeli forrásokra hivatkozva – arról írt, értesülésük szerint a kormány beperli a Financial Timest a paksi bővítés blokkolásáról szóló cikkük miatt.
A Financial Times – meg nem nevezett forrásokra hivatkozva – múlt csütörtökön arról cikkezett, leállította az Európai Unió a paksi atomerőmű bővítéséről Oroszországgal kötött 12 milliárd eurós megállapodás végrehajtását. Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár még aznap este cáfolta a lap értesüléseit, hozzátéve, hogy az ügyben helyreigazításért folyamodtak a szerkesztőséghez.
Anna-Kaisa Itkonen, az Európai Bizottság energiaügyekért felelős szóvivője múlt pénteken azt mondta, Brüsszel nem blokkolja a paksi atomerőmű bővítését, az építkezést, az Európai Bizottság csak a fűtőanyag beszerzésére vonatkozó szerződéssel foglalkozott.(MTI)

Scroll To Top